След публикацията на TrafficNews.bg  за Мерцедес ползващ несъответвастващ на автомобила

...
След публикацията на TrafficNews.bg  за Мерцедес ползващ несъответвастващ на автомобила
Коментари Харесай

Административен съд – Пловдив: Нарушителят не е съдия или наш служител , пропускът е анулиран отдавна

След обявата на TrafficNews.bg  за Мерцедес ползващ несъответвастващ на автомобила стикер на Административен съд,  до медията ни бе изпратена позиция на институцията.
Прочетете още
Припомняме, че жител алармира за  няколко забележими нарушавания, направени от лидер на лек автомобил.

На фотоси, изпратени до медията ни се виждаше, че в тъмните часове на 19 февруари на паркинг на бул. „ Васил Априлов ” 100  автомобил- Мерцедес  е паркиран на място за хора с увреждания, без да е разполагаем стикер за инвалиди, подложен на предния прозорец. Интересното в тази ситуация е било, че  е имало и различен стикер на предното стъкло, който е бил пропуск за паркиране на длъжностен паркинг на Административен съд – Пловдив, която постройка се намира на ул. „ Иван Вазов ”. На него обаче  пише различен регистрационен номер и модел на автомобил.

Видно стикерът е законен и е бил подписан от ръководител на съда, само че той напълно не дава отговор на транспортното средство, за което е публикуван.

В позицията си административен съд написа, че не толерират дейностите на водача. От институцията означиха, че притежателят на колата нито на арбитър от Административен съд – Пловдив, нито на правосъден чиновник, а пропускът, който е подложен на предното стъкло  е бил публикуван преди 7 години за краткотрайно прилагане и е бил анулиран. Дали обаче лидерът ще бъде осъден не е ясно към момента. 

Ето и цялата позиция:

Административен съд – Пловдив в лицето на ръководителя и административен началник, арбитър Мариана Шотева, адмирира  държанието на читателя на Вашата медия за сигнализираното нарушаване. Изразяваме своето възмущение от дейностите на лицето, притежател на сниманото МПС и очерняне името на нашата институция.

След осъществена незабавна вътрешна инспекция от ръководителя на съда бе открито, че сниманият автомобил не е благосъстоятелност нито на арбитър от Административен съд – Пловдив, нито на правосъден чиновник.

Въпросният пропуск, подложен на предното стъкло на фотографирания автомобил, който е с друг регистрационен номер и модел от този на пропуща, е бил публикуван преди 7 години за краткотрайно прилагане и е бил анулиран.

Пропуските за МПС, които Административен съд – Пловдив издава са единствено за потребностите на служебните паркоместа, които се употребяват на ул. “Иван Вазов “ и ул. “Кръстьо Пастухов “ в границите на работното време на съда.

Редът за престой и паркиране на ППС, обслужващи хора с трайни увреждания е регламентиран в Наредба за организацията на придвижването и паркирането на територията на община Пловдив. В тази връзка сочим, че въпросният пропуск не поражда каквито и да било права за това паркомясто.

Държим още един път да отбележим, че държанието на притежателя на сниманото МПС, не се толерира от екипа на Административен съд – Пловдив.

Нито един жител, било то арбитър или правосъден чиновник, не следва и не би трябвало да погазва открития правов ред в страната.  

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР